Те обвиниха управляващите и политиците в преднамерени и прибързани действия 

...
Те обвиниха управляващите и политиците в преднамерени и прибързани действия 
Коментари Харесай

Стотици работещи в ТЕЦ “Бобов дол” протестираха срещу Плана за справедлив преход

Те упрекнаха ръководещите и политиците в преднамерени и прибързани действия  и настояха Топлоелектрическа централа “Бобов дол ” да работи най-малко до 2038 година.

Затварянето на Топлоелектрическа централа “Бобов дол ” ще значи към 2-3 хиляди, че и още толкоз, служащи, експерти, ангажирани в енергийния бранш от Югозапада да са без работа и прехранване, а Кюстендилска област ще стане номер 1 по безработица.

 

Изготвеният районен проект за обективен преход не предлага опция, никаква устойчива ангажираност на тези хора. 

 

“В този проект това, което оферират нашите политици и са загрижени за нашата орис. Предлагат за миньорите да бъдат шивачи и обущари, за енергетиците – да бъдат овощари, да бъдат санитари на ранените бойци на украинския фронт.

 

Това господа ръководещите оферират на вас – на всички нас, които сме енергетици. Смях, срам и оскърбление за енергетиката като цяло и в частност за хората, които работят в нея ”, разяснява синдикалистът Иво Димитров.

Енергетиците от Бобов дол, сътрудниците им от Перник и мини “Марица ” – Стара Загора, са единни и са подготвени и на протестен поход до София и до по зависещите ориста на въглищните централи министерства и ведомства.

 

“Съвместно с сътрудниците от Стара Загора, с сътрудниците от Перник, да бъдем дружно, да сме като пестник и да покажем, че всяка една политическа класа може да бъде пометена от нашите задружни старания ”, сподели още Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР